11 Lis 2019

„A“ tým nadále v čele 2.ligy

Napsal uživatel czaka

O víkendu čekala „A“ tým asi nejhorší venkovní dvojička sezony. Nejhorší z prostého důvodu, v sobotu jsme na Spartě začínali až v 16:30 a poté nás čekal ještě přesun do Boru u Tachova. Celý víkend jsme se museli obejít bez Lukáše Lva, kterého tentokráte nahradil Pepa Hervert.

V sobotu jsme tedy na Spartě chtěli být co nejdříve hotovy, abychom přijeli rozumně do Boru. Začátek se nesl přesně v tomto duchu, když jsme bleskově vyhráli oba debly a v první rundě nestačil pouze Pepa na jedničku domácích Strejce. Vedli jsme tedy 5:1 a vše nasvědčovalo rychlému konci. Potom však přišly dvě opravdu nečekané prohry a to jak Honzy s Kocábem a následně Tomáše se Šenkem. Domácí logicky ucítili šanci a následně Strejc porazil v poklidu Vendu a mladý Pisár Pepu. Rázem bylo vyrovnáno 5:5. Honza následně nedal šanci Šenkovi a Tomáš zdravě naštvaný a vyhecovaný si poradil se Strejcem. Venda se pak tahal v dlouhém zápase s Pisárem, leč nakonec padl 10 v pátém a hosté se tak opět dotáhli na rozdíl jednoho bodu na 6:7. Důležitý zápas poté zvládl Pepa s Kocábem a poslal nás do vedení 6:8. Honza následně nedal šanci Strejcovi a Tomáš zvládl 3 koncovky ze 4 s mladým Pisárem a mohli jsme se tak po 3,5 hodinách balit směr Bor.

Příjezd do Boru na hotel ve 22hod. nebyl úplně ideální, ale nezbývalo, než se s tím poprat. Ráno jsme tedy nenastupovali ideálně odpočinuti, ale na to už jsme z venkovních zápasů za ta léta tak něják zvyklí. V Boru  nejsou nikdy snadné zápasy a tak jsme věděli, že i tentokráte to bude boj. Důležité bylo, že hned na začátek Honza s Tomášem zahráli po delší době super debla a nedali Belopotočanovi s Pourem moc šancí. Stejně na tom byli vedle Venda s Pepou akorát že v opačném gardu.  Dalším důležitým bodem byl zápas Tomáše proti domácímu Obertíkovi. Domácí mladá posila vedla 1:0 na sety a 7:1 ve druhém, ani ne tak vlastním super výkonem, ale naopak katastrofálním výkonem Tomáše do té doby. Naštěstí se Tomášovi podařilo otočit průběh druhého setu a následně už si zápas pohlídal a vyhrál 3:1. Honza vedle tradičně bojoval s Pourem, ale po první prohrané sadě též zápas otočil na 3:1 ve svůj prospěch. 1:3 též celkově z pohledu domácích. Následně Venda vydřel 9 v pátém zápas s Dráždilem a i přes jasnou výhru jedničky domácích Belopotočana nad Pepou, jsme po první rundě vedli 4:2. Honza poté zvyšoval na 5:2 pro nás a Tomáš zažíval další infkarktový zápas proti Dráždilovi. Tradičně se šlo do 5ti setů, když v tom pátém Tomáš vedl 9:3, zdálo se vše jasné. Dráždil však dokázal stáhnout na 10:10 a šlo se do koncovky. Tu naštěstí Tomáš zvládl a poslal nás do velice nadějného vedení 6:2. Následovaly dva rychlé body pro domácí Belopotočan – Hruška, resp. Pour – Hervert. 4:6 z pohledu domácích. Honza koncentrovaným výkonem porazil 3:1 Dráždila a opět jsme odskočili. Tomáš poté proti Belopotočanovi získal lehce pouze první set, poté byl domácí hráč lepší a vyhrál 3:1. Venda poté mizerným výkonem nedokázal vzdorovat Pourovi a Pepa i přes bojovný výkon padl s Obertíkem 10 v pátém a rázem bylo srovnáno 7:7. Honza v zápase dne předvedl výkon, na jaký jsme u něho byli zvyklí v letech minulých, když vládl 2.lize.  Belopotočanovi nedal krom druhého setu šanci a zválcoval domácí oporu v poměru 3:1. Toto samozřejmě vlilo krev do žil na vedlejším stole Tomášovi, když otáčel z 0:1 proti Pourovi. Zápas šel přesto nakonec do 5tého setu, kdy na otočce Tomáš prohrával 2:5, následně však otočil a po výhře 11:7 v pátém jsme šli do vedení 9:7. Posl. dva zápasy obstarali Venda s Pepou. Venda ten den né uplně v ideálním rozpoložení, odehrál další ten den 5ti setový maraton. S Obertíkem byl celý zápas dole, prohrával, v pátém setu dokonce 6:10. Vedle byl v tu chvíli stav 2:1 na sety pro Pepu a 1:5 – vše tedy směřovalo do dalšího pátého setu, který by rozhodoval o všem. V tu chvíli Honza s Tomášem na lavičce mysleli, že rozkoušou ohrádky. Vendovi se však podařil malý zázrak, když upletl z *** bič. Obertíkovi nasadil od stavu 6:10 v pátém asi tři prasátka, vyhrál 12:10 a uzavřel skóre utkání na 10:7 pro nás.

Sportovně je třeba uznat, že jsme tentokráte měli kliku o čemž svědčí poměr 4:1 vítezných 5tých setů pro nás a celkově tedy na sety dokonce výhra domácích 35:33. Na druhou stranu je třeba ocenit, že jsme těžký venkovní zápas zvládli bez Lukáše, což se počítá.

V tabulce jsme tak udrželi 1.místo a za 14dní hostíme 2hé České Budějovice, kdy je plán jasný, odtrhnout se od nich a udělat si náskok v čele tabulky.

2.liga muži

AC Sparta Praha-TTC Litoměřice 6:10 (čtyřhry 0:2, body domácích: Pisár Jan 2:2, Kocáb Jan 1:2, Šenk Jakub 1:2, Strejc Filip 2:2, body hostů: Pinka Jan 3:1, Tschakert Tomáš 3:1, Hruška Václav ml. 1:2, Hervert Josef 1:2)

TJ Sokol Bor-TTC Litoměřice 7:10 (čtyřhry 1:1, body domácích: Pour Pavel ml. 2:2, Obertík Milan 1:3, Dráždil Roman 0:3, Belopotočan Roman 3:1, body hostů: Pinka Jan 4:0, Tschakert Tomáš 3:1, Hruška Václav ml. 2:2, Hervert Josef 0:3)